ČLÁNKY

Všechny články naleznete po najetí na  záložku články

Antiparazitika - blechy a klíšťata

Počasí je jako na houpačce. Ač je to pro mnohé neuvěřitelné začínají se objevovat klíšťata. V některých oblastech více, v některých méně.

I přesto, že hlavní sezóna začíná na přelomu března a dubna je dobré mít doma připravený účinný prostředek proti blechám a klíšťatům.

Letošní novinkou je BRAVECTO SPOT ON PRO PSY!! Takže pro ty z Vás co měli problém s tabletovou formou mám dobrou zprávu :-) Tento spot on působí také 3 měsíce na blechy a klíšťata a cena je stejná jako u tablet.

Pokud se chystáte cestovat do oblastí s tropickým a subtropickým klimatem (například Itálie, Španělsko, Chorvatsko, Turecko, Řecko atd., výjimkou nejsou ani země jako USA, Kanada, Austrálie, ...) je dobré psy chránit před onemocněním Dirofilariózou přípravkem jako např. Nexgard spectra.

V neposlední řadě bych Vás chtěla DŮSLEDNĚ VAROVAT před neuváženým podáváním antiparazitárních přípravků pro psy kočkám!!! Zde uvádím účinné látky a přípravky(tablety, obojky, spot on, spreje) které NIKDY nepoužívejte u koček!!

účinná látka PERMETHRIN - přípravek: Exspot, Advantix, Vectra 3D, Douwin, Bob Martin, Bio Kill, Arpalit a další
účinná látka DELTAMETHRIN - přípravek: Scalibor
účinná látka AMITRAZ - přípravek: Promeris Duo, Ectodex, Preventic

Použití výše uvedených přípravků může mít pro kočku fatální následky!! Vždy čtěte pro koho je přípravek určený (výše uvedený výčet učinných látek a přípravků nemusí být úplný).

V případě nejasností mne neváhejte kontaktovat přes fb nebo na uvedených kontaktech.